chestii

Încearcă să controlezi dragostea și o să vezi doar cum ți se prăbușește Universul

Când vine vorba de iubire, totul e diferit. Pentru a ajunge la job-ul visurilor tale trebuie doar să continui să inveți și să muncești, să bați la ușa aia până ești pregătit să ți se deschidă, dar dragostea nu funcționează așa. Și acum o să-mi spui că, dacă ai la tine răbdarea și sinceritatea, vine și aia. Da, de acord. Dar azi nu e despre asta.

Azi e despre cum „ți se pune pata pe o persoană” și încerci să controlezi totul, să faci în așa fel încât să facă parte din viața ta. Faza e că uiți un lucru important: oamenii nu se sperie de conexiuni puternice, asta e doar o vrăjeală ieftină pe care o auzi de la prietenii ce încearcă să te facă să te simți mai bine, după ce ai fost dezamăgit.

Eu nu scriu despre ceva, dacă n-am simțit, dacă n-am trecut prin asta. Ar fi în zadar. Așa că, da, am încercat să controlez dragostea o dată și am văzut cum mi s-a prăbușit Universul. Cum trăgeam cu dinții de ceva ce, de fapt, nu era pentru mine. Și, deși mi-am zis atunci că e o lecție învățată, am fost la un pas să o fac din nou.

E ok să fii îndrăgostit de cineva. Normal că ok să-l/să-o vrei în viața ta. Dar dragostea se bazează pe reciprocitate. Dacă simte la fel, vei ști. Nu va fi nevoie să încerci să controlezi totul, să încerci să-i arăți că ești persoana potrivită. Va ști, fără să forțezi tu lucrurile. În caz contrar, orice vei face se va transforma în regrete. Pentru tine.

Oamenii nu se sperie de ideea de a iubi, de a avea pe cineva alături de care să-și petreacă timpul. Doar dacă e persoana pe care și-o doresc. Nu există „Nu-mi doresc o relație”, ci „Nu-mi doresc o relație cu tine”. Doar că, e mai simplu să o spui așa, că na, nu vrei să doară.

Tăcerea e cel mai dur răspuns, dar cel mai sincer

În viața fiecăruia a existat o persoană, pentru mai mult sau mai puțin timp, care, dintr-un motiv sau altul, a dispărut. Și-a luat jucăriile și a plecat, cum se spune. Și te-a lăsat cu întrebări. Crezi că dacă acea persoană te-ar fi văzut în continuare în viața lui/ei ar mai fi plecat? Nu. Nu tot ce vrei e și ce-ți trebuie. Nicio pierdere nu este, de fapt, o pierdere. E adevărul și doare ca dracu.

Știi ce mai e adevărat? Că dacă a preferat să plece fără să-ți spună de ce, nu dă doi bani pe descrierile de la pozele tale sau pe citatele pe care le pui la story. Nu mai încerca să-i „arunci săgeți”. Nu-i pasă. Dacă voia să-ți scrie, îți scria. Dacă voia să te vadă, făcea asta posibil. Toți avem timp, dar doar pentru cine vrem.

Lasă lucrurile să se întâmple de la sine. Nu trage de nimic și apreciază sinceritatea, oricât de tare ar durea. La un moment dat, o să înțelegi „de ce ți se întâmplă asta”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *