chestii

Vrem bărbați romantici, dar nu știm să reacționăm. „Mi s-a făcut rău când am văzut petale de trandafir pe pat”

E perioada îndrăgostiților: Sfântul Valentin, Dragobete, bla bla. A, și să nu uităm că urmează luna martie. Când mă gândesc, parcă mi se face milă de bărbați. Uneori, și de pipițele care spun că pentru ele nu contează sărbătorile astea comerciale. Adevărul e că iubi nu le-a luat nimic anul trecut și, ca să nu pice de fraiere, au început să susțină că „Sfântul Valentin e o prostie”. Da, da, poți să faci mici atenții oricând. Și cu siguranță au mai mare valoare decât cele făcute pe 14 februarie. Dar bag mâna-n foc că fiecare femeie de pe lumea asta se bucură dacă primește ceva pe 14 februarie. Orice. Oricât de mic.

Am început să dezbat acest subiect cu mai multe prietene și, din una-n alta, am ajuns și la povestiri. Concluzia e una clară: nu sunt singura femeie înnebunită după chestii romantice, dar care nu știe să reacționeze. Pfu! Începusem să mă sperii. I feel you sis.

La mine lucrurile sunt simple. Apreciez fiecare gest drăguț făcut de toți oamenii din jurul meu. Și dacă o dăm spre discuția de cuplu și romantisme, sunt cea mai fericită. Și rămân așa o perioadă. Asta pentru că îmi mai amintesc din când în când și zâmbesc. Problema în toată ecuația este că, de multe ori, dau de înțeles că nu-mi place, că nu-mi pasă sau că se putea și mai bine. Toate astea pentru că nu știu să reacționez. Ar trebui să spun doar „mulțumesc”? Ar trebui să precizez că „e perfect”? Că e „tot ce îmi doream”. Dacă mă iei prin suprindere, probabil o să mă uit ca țăranca la mașini străine câteva secunde. Apoi, cât mă gândesc ce să zic, să o dau în penibil. Dar hei, e ok. Nimeni nu-i perfect. 🙂

„Drăguț” mi se mai par și cuvintele dulci. Știi momentul ăla când simți că te topești de dragul cuiva și această persoană se deschide în fața ta și îți spune ceva drăguț, dar tu nu știi ce să răspunzi? Îl știu eu. Și bine răăău!

Am râs, am tăcut, am vorbit prostii – când trebuia să răspund la un gest drăguț. O amică de-ale mele însă, le-a întrecut pe toate.

Acum ceva timp, se afla într-un teambuilding cu mai multe persoane, printre care se număra și iubitul ei, dar și câteva prietene. Tipul, deloc romantic din fire, s-a gândit să facă un efort și să pună la cale, cu ajutorul prietenilor, prima noapte… diferită. Cu chiu, cu vai, au reușit să ascundă petalele de trandafir și lumânările în bagajele fetelor care, de altfel, stăteau în cameră cu domnișoara. Ajunși la destinație, băiatul a luat „marfa” și a început să organizeze totul, în camera destinată lui. Petale de trandafir pe pat, lumânări, melodia ei preferată pe fundal. Ce vrei mai mult?!

A venit și momentul mult așteptat. Domnișoara a deschis ușa de la cameră și, când a văzut toate astea pregătite, pentru că suferă de „sindromul nu știu să reacționez”, s-a blocat și a fugit în camera alăturată.

„Mi s-a făcut rău când am văzut petale de trandafir pe pat”.

Cu tot ce înseamnă „a i se face rău”. Tipul care nu știa încă de „sindrom”, a dat cu pumnul în dulap. Făcuse și omul primul efort de genul și BAM! Prințesa a fugit din castel să verse. Dar și-a amintit de acel moment. Și i-a plăcut tot ce a pregătit el acolo. Doar că, vezi tu… Dacă ai „sindromul” ăsta, te „vindeci” doar prin multe surprize.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *