chestii

Oamenii importanţi sunt de două tipuri. Unii te învaţă şi pleacă, iar alţii rămân, fascinaţi de „efectele” lecţiei

Ţi s-a întâmplat vreodată să te gândeşti, pur şi simplu, de ce unii oameni din viaţa ta sunt mai importanţi decât alţii? Eu am făcut-o. Şi nu o dată, ci de mai multe ori, până când am realizat că pe toţi oamenii importanţi din viaţa mea pot să-i împart în două categorii: cei care au păşit în viaţa mea cu noroi şi m-au învăţat cum să îmi curăţ sufletul şi cei care, în ciuda urmelor uitate de mine, au rămas pentru că au fost fascinaţi de “produsul final”.

Prima categorie. Oamenii care pleacă

Am simţit ură şi i-am blamat pe cei care au venit, au stat un timp şi, când îmi era lumea mai dragă, au plecat. Odată cu trecerea anilor, am realizat cât de speciali sunt aceşti oameni pentru mine, deşi ei nu mai fac parte din viaţa mea. Fiecare plecare de acest tip, fie că vorbim despre iubiţi sau prieteni, a avut un impact important asupra persoanei mele, de astăzi. Nu au fost destinaţi să rămână, pentru că dacă erau, ar fi rămas. În schimb, au fost destinaţi să-şi spună lecţia şi să plece. Eu nu am înţeles lecţia din prima. Dar conştientizez acum că au venit la timpul potrivit şi au lăsat ce aveam nevoie.

A doua categorie. Oamenii care rămân

A doua categorie de oameni importanţi din viaţa mea sunt cei care au rămas, din diverse motive. Poate pentru că am învăţat cum să ascult un om, cum să-l susţin, cum să-l iubesc şi cum să-mi spun părerile. Am mai învăţat că faptele contează mai mult decât vorbele. Toate astea, cât mă durea sufletul, după plecarea primei categorii de oameni.

#TCH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *