puţină seriozitate

Despre urangutanii care hărțuiesc sexual femei pe stradă nu vorbește nimeni. Ce s-a întâmplat când m-am dat turistă străină în fața unuia, în București

Am scris articolul ăsta după ce am citit zeci de comentarii de pe Youtube în care existau diferiți utilizatori ai platformei spuneau că vloggerul Colo, individul ăla cu 850.000 de urmăritori care a instigat la violarea minorelor, a spus ce a spus „pe bună dreptate”. N-o să scriu mai multe despre asta acum că au scris alții destul și a vorbit o țară întreagă, ci despre un ceva despre care nu vorbește nimeni perioada asta: ce se întâmplă când mai mulți indivizi fără educație ies pe stradă și văd o fată mergând pe stradă sau așteptând pe cineva. Oricum ar fi ea îmbrăcată.

Fiecare persoană care mă cunoaște cât de cât știe că eu nu-s genul de tipă care să iasă pe tocuri decât dacă e vreo ocazie specială. Din martie până acum nu cred că m-am machiat de trei ori, iar părul l-am purtat mai mult strâns, într-o coadă împletită. Asta, ca să înțeleagă unii că ce mi s-a întâmplat n-are legătură cu modul în care eram îmbrăcată sau aranjată. A! Și eram îmbrăcată cu un hanorac larg și o pereche de pantaloni sport.

În seara cu pricina n-a fost prima dată când am fost hărțuită sexual. Dar până să ajung acolo, e important de menționat pentru ăia care se dau deștepți că hărțuirea sexuală poate fi atât fizică, cât și verbală. Orice comentariu cu tentă sexuală adresat unei femei pe stradă e hărțuire sexuală, iar dacă faci asta, ești un retardat.

Ok, acum încep. Se întâmpla pe la mijlocul lunii mai, în jurul orei 23:00. Eram cu prietena mea cea mai bună undeva pe la Costin Georgian, stăteam pe o bancă și așteptam Uber-ul. Amândouă, deloc aranjate. Și la un moment dat, văd cum trece strada și vine înspre noi un burtos cu tricou alb și pantaloni scurți roșii. Genul ăla de țăran care n-a văzut femei în viața lui. S-a apropiat și i-am făcut un semn prietenei mele. Două secunde mai târziu, m-am trezit cu individul în cauză în stânga mea, întrebându-mă dacă vreau să mi-o tragă. Mirosea a alcool și arăta de parcă a stat în coteț toată viața. O secundă mi-a trebuit să mă gândesc să fac un fel de… experiment. Și m-am dat turistă străină, ca să văd ce-i poate capul prostului, știind că nu înțeleg ce zice. „Sorry, I don t understand you”, am repetat de vreo câteva ori. Mmmm, degeaba. Prostul continua să zică același lucru și-a pus mâna de bou pe mâna mea stângă. Atunci, am scos telefonul din buzunar, am scris 112 și i-am arătat, menționând și arătând clar că urmează să sun la Poliție. Nu s-a dat un pas mai în spate, ci a început să mă înjure și să-mi facă semne obscene. Nu mi-a fost frică deloc, nu era prima dată când un prost îmi strica ziua cu rahaturi de astea, dar mi-a fost scârbă. Atât de scârbă încât tot drumul până acasă simțeam din secundă în secundă că urmează să vărs.

Și după ce ne-am urcat în Uber, a rămas aproape de mașină și striga continuu „Să-ți dau la m**e”. Super, nu? O seară cu adevărat reușită!

Doar că, vezi tu, situația asta ar fi putut degenera. Iar o parte dintre băiețașii ăștia văd femeile ca pe o bucată de carne, chiar și atunci când nu sunt îmbrăcate provocator, că tot a fost controversa asta zilele trecute. Asta e una dintre problemele societății despre care nu vorbește nimeni. Tu, boule, chiar crezi că o femeie o să-ți zică „Da, trage-mi-o acum” în contextul ăla?

Întâmplarea aia m-a făcut să mă gândesc și la altceva. Credeam că lucrurile astea au loc în general pentru că boul în cauză caute să-și gâdile orgoliul în fața altor „masculi feroce” care asistă la scenă. Dar nu mai era nimeni pe stradă. Pe bune. Ei au o problemă mare cu propriile persoane.

Articolul ăsta a fost scris ca un semnal de alarmă asupra fenomenului care stă în spatele afirmațiilor anumitor personaje „influente” în mediul online. Bă, aveți grijă ce ziceți că treziți animalele din unii. Și cu siguranță, majoritatea femeilor au trecut prin asta măcar o dată. Chiar e nașpa.

PS. Un studiu din 2016 realizat de UE la nivelul României arată că 55% dintre respondenți cred că violul poate fi justificat.

#TCH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *